måndag 30 januari 2012

Kalorikoll med hjälp av app

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag skulle börja hålla bättre på koll på hur mycket kalorier jag faktiskt stoppar i mig. Jag började med papper och penna, men insåg snabbt att det dels var för krångligt och dels att jag skulle glömma bort det hela tiden.

Jag tänkte att det måste finnas en bra app för ändamålet, och mycket riktigt - det fanns det. Jag bokför nu allt jag äter med hjälp av appen ShapeUp. Det är bara att knappa in vad man har ätit och hur mycket så räknas både kalorier och näringsintag ut helt automatiskt. Appen är gratis i sitt grundutförande, men för att komma åt de mest avancerade funktionerna behövs ett abonnemang, som verkar kosta ca 50 spänn i månaden. Jag bedömer dock att man klarar sig ganska långt med gratisversionen.

Jag angav att jag ville gå ner ett kilo i veckan och efter att ha matat in vikt, längd och ålder fick jag veta att jag bör stoppa i mig 1444 kalorier per dag. Jag är inne på min tredje dag nu, och varje dag hittills har jag klarat den gränsen. Jag har landat på strax över 1000.

Helgen som gick var den första i år som jag inte bara lyckades hålla vikten - jag gick till och med ner och är nu nere på en ny lägstanotering. Matchvikten är nu 81,5 kg och att nå målvikten 80 kg innan februari är slut känns plötsligt inte speciellt orealistiskt.

Har även kommit en bit med mitt armhävningsprogram. Sista passet jag gjorde bestod av 100 armhävningar fördelat på fem omgångar: 25, vila, 15, vila, 15 vila, 20, vila, 25. Tanken är jag vid programmets slut ska klara att göra 100 armhävningar i en följd.

I övrigt går det lite sämre med motionen. Får försöka ta tag i det igen. Ökad förbränning innebär ju också att man skapar ett lite större utrymme för att äta lite mer...

Dagens viktnotering
Vikt: 81,5 kg
Kvar till målet: 1,5 kg

0 kommentarer:

Skicka en kommentar