söndag 1 januari 2012

Idag börjar min resa!

Det är idag den 1 januari 2012 och jag drar nu igång den här bloggen för att dokumentera min resa mot min idealvikt. Jag är inte direkt överviktig, men jag har några kilon för mycket som jag gärna skulle vilja bli av med. Min målvikt är 80 kilo och jag ligger idag på närmare 85.

Den här bloggen är mest till för min egen del, men om någon besökare av någon anledning skulle leta sig hit så hoppas jag kunna bidra med åtminstone lite inspiration. Jag kommer försöka dokumentera lite vad jag stoppar i mig och hur mycket jag rör mig. Jag har inga vetenskapliga ambitioner utan jag kommer skjuta lite från höften.

Jag kommer inte att använda någon speciell metod som LCHF eller GI eller liknande, utan bara lita till mitt sunda förnuft. Mindre mat in och öka förbränningen. För att kunna följa utvecklingen på ett bra sätt kommer jag att väga mig varje morgon.

Jag har idag startat med appen 100 pushups, som en liten "träningskrydda". Tanken är att man med hjälp av ett sexveckorsprogram ska kunna göra 100 armhävningar. Man tränar varannan dag och vilar varannan dag. För den intresserade finns appen att ladda ner i appstore och kostar typ 10 kr.

Hjärtligt välkommen att följa min resa!

Dagens motion:
20 minuter på crosstrainer
45 armhävningar

Startpunkt 2012-01-01
Vikt: 84,8 kg Kvar till målet: 4,8 kg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar