torsdag 26 januari 2012

Kaloriintaget ska kartläggas!

Jag har inte orkat med att blogga de senaste dagarna, men här kommer en liten nulägesrapport. Jag väger i dagsläget 82,8 kg, vilket alltså innebär att jag har gått ner två kilo sedan nyår. Just nu står det ganska stilla och jag går varken upp eller ner i vikt. Jag stoppar inte i mig några onyttigheter utan sköter kosten relativt väl. Däremot äter jag fortfarande ganska mycket, även om det mesta är grönsaker och magert kött.

Jag tänkte prova ett litet experiment i morgon. Jag har aldrig räknat kalorier i hela mitt liv men jag tänkte faktiskt att jag skulle testa det i morgon. Har läst på nätet och hittat en formel för hur man räknar ut hur många kalorier man kan stoppa i sig per dag. Det beror både på ålder, vikt och längd, men om jag räknar rätt landar det ungefär på 2200 kcal per dag för mig. Eftersom jag inte har någon aning om hur många kalorier jag äter så tänker jag helt enkelt kolla upp det.

Jag tänker utföra experimentet på enklast tänkbara sätt. Jag stoppar en lapp i fickan och skriver upp allt jag äter. Sen på kvällen sätter jag mig och kollar kaloriinnehåll och summerar.

Återkommer i morgon med en rapport. Ska bli väldigt intressant att se.

Dagens viktnotering
Vikt: 82,8 kg
Kvar till målet: 2,8 kg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar