måndag 6 augusti 2012

Supergod och nyttig knäckepizza!

Idag stötte jag av en slump på ett recept som jag bara kände att jag var tvungen att testa.

Knäckebrödspizza

Av:


Det här är en pizza gjord på Leksands knäckebröd och jag måste säga att den var fantastiskt god. Dessutom bra mycket nyttigare än en vanlig pizza!

Total tidsåtgång: 20 minuter
Tid i ugnen: 10 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
 - I kaka runt knäckebröd
 - En burk champinjoner
 - Tomatpuré
 - Ca 15 räkor
 - Mozarella
 - 5-6 skivor påläggsskinka
 - Oregano
 - Svartpeppar

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala räkorna. Bre knäckebrödet med tomatpuré. Inte så tjockt, men så det täcker hela ytan. Lägg sedan ut skivade championjoner, strimlad skinka och räkor över hela knäckebrödet. Skiva upp mozarellan i 6-7 skivor och lägg ut även dem. Strö över oreganon och skicka in hela paketet i ugnen i ca 10 minuter. När du tar ut den så garnerar du med lite svartpeppar och kanske lite färska örter om du så önskar.

PS. Tack till Perry på arocontent som tipsade mig om denna läckerhet!

2 kommentarer:

  1. Denna var sjukt god. Ska aldrig mer beställa pizza!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den! Jag har testat flera varianter nu, men den i receptet med mozarella är den bästa.

      Radera