torsdag 15 mars 2012

Viktväktarmat

Jag har vid ett par tillfällen testat att köpa produkter från Viktväktarna. Jag alltid varit lite skeptisk till hela deras upplägg och jag har fått intrycket av de mest är ute efter att tjäna pengar på folks komplex och viktbekymmer. Om det är så eller inte har egentligen ingen aning om, och tänker därför inte gräva ner mig djupare i det resonemanget just nu.

De produkterna som jag har testat är bland annat en grönsakssoppa på konservburk som faktiskt var helt OK. Just nu minns jag inte hur mycket kalorier den innehåll, men jag minns dock mycket tydligt att den smakade väldigt bra. Det var också kanska gott om "innehåll" i soppan, och inte bara en massa tomatsås. Vad den kostade minns jag inte heller, men tror inte att det var speciellt dyrt. Åt en burk på 300 g (tror jag) och ett knäckebröd till lunch och stod mig ganska bra på det.

Den andra produkten jag har testat är en av viktväktarnas färdigrätter. Det var Moussaka (stavas det så?), en vegetarisk rätt som innehåller potatis, bönor och lite annat smått och gott. Just den här färdigrätten innehåller 270 kcal, vilket är ganska lagom för en lätt lunch. Givetvis kan man komplettera med färska grönsaker och annat, men lite av syftety med en färdigrätt är ju att det ska vara smidigt. In i micron bara och sen ska det vara klart!

I de butiker jag har kollat så finns det ett antal varianter av färdigrätter. Alla förpackningar är prydligt märka med kalori- och näringsinnehåll. Dessutom kan man se hur många points rätten innehåller. Points är ju viktväktarnas egna system för att hålla koll på hur mycket man äter. Moussakan innehöll 7 points om någon vill veta. För mig är det bara en siffra, för jag har ingen aning om hur viktväktarsystemet funkar, och har inga planer på att ta reda på det heller :)0 kommentarer:

Skicka en kommentar