tisdag 6 mars 2012

Nu ska kåken fräschas upp!

Jag har tagit ett beslut. I dag faktiskt. Jag tänker äntligen ta tag med att renovera färdigt här hemma i kåken. Jag började ju med att byta fönster förra sommaren och jag ska nu se till att byta även de sista tre fönstren som vetter mot baksidan. Jag tänkte först bara måla i ordning de gamla, men jag har läst på lite om energivärden och sådant och beslutat mig för att faktiskt byta. Jag tror det kan vara en klok investering.

Jag ska också fixa till uteplatsen och jag har några riktigt coola idéer. Bland annat ska jag fälla in led-belysning i taket och det lär bli riktigt snyggt. Dessutom drar sådana lampor nästan ingen ström alls och är väldigt billiga i drift. Målet är den ska vara färdig till semestern. Den 1 juli ska vi grilla med jobbet hemma hos mig och då är tanken att den nya och uppfräschade uteplatsen ska invigas. Om jag inte hinner färdigt har jag lovat de andra på jobbet att jag ska hyra en festlokal (och stå för notan själv). Eftersom jag dessvärre inte är gjord av pengar så hoppas jag att det ska bli en bra morot som gör att jag blir färdig med altanen i tid ;)

Ofta tror jag det kan vara bra att till exempel slå vad med någon eller på något annat sätt hitta på någon kul twist som gör att man lägger ner lite extra energi på att bli färdig i tid. Det är så lätt hänt att man annars bara skjuter projekten framför sig. Jag tänker till exempel på förra året då jag inte fick på sommardäcken förrän långt in i maj ;) Jag sätter en hundring på att de ska vara på redan 1 april i år. Någon som vill sätta emot?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar