torsdag 29 mars 2012

Drick mycket vatten!

Visste du att törst och hunger ofta förväxlas? Ibland är det helt enkelt vätska du behöver när du känner dig hungrig. Detta kan man naturligtvis förebygga genom att dricka mycket vatten under dagen. Ha alltid en flaska vatten vid din arbetsplats så glömmer du inte bort att dricka!

Det är viktigt att betona att det är just vatten som gäller. Du ska absolut inte dricka läsk eller något annat sötat, som till exempel saft. Det har motsatt verkan och gör bara att du blir ännu mer törstig.

Ett annat bra sätt att få i sig mycket vätska är att äta mat som innehåller mycket vatten. Många grönsaker och frukter innehåller mer än 90 procent vatten och hjälper då alltså till att både dämpa hungern och släcka törsten.

Ett tips kan vara att fylla på några flaskor med vatten och lägga i kylskåpet. Det blir faktiskt mycket godare än att bara dricka vatten direkt från kranen. Man kan också ta en kanna med vatten och lägga i en skiva citron eller några gurkskivor. Det bidrar till en bra fräschör och gör att du faktiskt får vatten med lite smak, utan att för dens skull tillsätta något socker.

Du blir också piggare om dina vätskereserver är fyllda. Kroppen behöver vatten för att fungera på bästa sätt och om du blir uttorkad får du svårare att prestera, både på jobbet och framför allt när du idrottar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar