torsdag 23 augusti 2012

Skaffat pulsklocka

Sedan jag kom igång på allvar med löpningen har jag funderat på att skaffa mig en pulsklocka. Det är alltid svårt att veta hur nära sitt max man ligger och jag tänkte att det skulle bil enklare med en sådan klocka. Jag kikade runt och insåg snabbt att det fanns massor med olika modeller, och framför allt flera olika prisklasser...

Det första valet man måste göra är om man "bara" vill ha en pulsklocka eller om man även har behov av GPS som håller reda på hur långt man springer. En GPS-klocka kostar från ca 1500 kr, men du kan givetvis komma undan lite billigare om du kan tänka dig en begagnad.

Jag valde en modell utan GPS till slut. Jag har ändå med mig min iPhone när jag springer och med hjälp av Runkeeper håller jag ju reda på distansen. De allra enklaste modellerna av pulsklocka har inget pulsband, utan man får själv lägga fingret på en sensor på klockan för att få reda på pulsen. Köp ingen sådan!! Satsa istället på en med ett ordentligt pulsband så får du en helt annan säkerhet i mätningarna och kan dessutom se medelvärdet under hela löprundan.


Det var lite ovant i början att springa med ett pulsband spänt över bröstet, men nu märker jag inte att jag har den på mig längre.

Jag tänkte återkomma till det här med puls lite längre fram. Det är nämligen en hel vetenskap har jag förstått...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar