tisdag 14 februari 2012

Målvikten uppnåd!

Nu var det ett tag sedan jag rapporterade hur det går men min lilla högst ovetenskapliga viktresa. Jag har sedan en tid nått min målvikt och väger i skrivande stund ca 78 kilo. Det innebär alltså att jag har gått ner sju kilo sedan nyår.

Det roliga är att det egentligen inte var speciellt svårt att nå bra resultat. När jag började på nyårsafton vägde jag 84,8 kilo och målvikten 80 kilo uppnådde jag precis i början av februari. Det stora genombrottet kom när jag stötte på appen ShapeUp, vilken gav mig en otrolig koll på vad jag faktiskt stoppade i mig.

Det enda som är lite bökigt är att man för att ha koll på kaloriintaget måste väga sin mat. Jag har dock en smidig liten våg som gör att den ändå går ganska bra. I regel har jag med mig matlåda till jobbet och då är det ju inte så mycket extra jobb att väga det man stoppar i lådan. Naturligtvis är det svårt att veta vad man får i sig när man äter ute på restaurang, men då får man göra en liten uppskattning.

Jag kommer försöka fortsätta att blogga här, mest för att dokumentera och kunna gå tillbaka senare. Jag tänker också lägga in bra och kalorisnåla recept som jag stöter på. Det är ett bra sätt att spara på dem, för utskrifter har en tendens att hamna djupare och djupare ner i kökslådorna och till slut helt försvinna.

För att långsiktigt kunna hålla vikten är det viktigt att ställa om sina kostvanor. Framför allt är det mängden mat som måste regleras om man, som jag, har ett ganska stillasittande arbete. Den andra faktorn som är vansinnigt viktig är givetvis motion. Bara man rör lite på sig varje vecka så både mår man bättre och kan även äta lite mer den dagen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar