lördag 18 februari 2012

Planer för året

I sommar tänker jag dra runt på flera olika festivaler, bland annat blir det ett besök på Sweden Rock! Jag har åkt på festivaler i många år och det är numera en naturlig och viktig del av mina somrar. Framåt hösten brukar jag ha en hel bunt med festivalarmband, och jag har faktiskt sparat alla armband genom åren. Sammanlagt börjar jag nog närma mig 100 festivaler.

I sommar, eller möjligen när det börjar bli kallt framåt hösten tänker jag åka på en solresa. Jag vet inte säkert än vart, men det är ett krav att det är varmt och skönt, och sen skadar det ju inte om det är bra klass på utelivet. Jag har kikat lite på Cypern, men det kan även bli aktuellt med att dra iväg lite längre. Typ Dominikanska republiken eller något liknande.

Jag har även seriösa planer på att flytta till den kungliga huvudstaden. Har kikat lite på möjligheten till att skaffa lägenhet, men som ni säkert känner till är det ju inte det lättaste. Jag har pratat med flera olika mäklare i Stockholm, och de bekräftar bilden jag har. Antingen har man gott om pengar och då är det inga problem. Annars är man hänvisad till bostadsköer och den vägen lär man knappast få någon bostad inom överskådlig framtid. Risken är nog att man blir kvar här i hålan ett tag till, men jag har åtminstone lovat mig själv att kolla upp möjligheterna.

Här hemma i huset har jag två viktiga mål som bara måste fixas.
  1. Installera larm
    Alldeles för länge har jag funderat på att installera ett bra och säkert villalarm, utan att jag har kommit till skott. Visserligen har jag hund, och jag tror att det avskräcker eventuella inbrottstjuvar ganska väl, men ett larm som kompletterande skydd vore nog på sin plats. Jag har hört talas om flera olika leverantörer och jag ska snacka med en del vänner som jag vet har installerat larm. Framför allt måste jag ta reda på vad det kostar i installation och månadsavgift.
  2. Sätta in en braskamin
    Jag älskar värme och jag har alltid tyckt att det är mysigt med eld och brasor. Det finns ju flera olika typer av kaminer. Dels "vanliga" som man måste ha skorsten till, men även så kallade rökfria kaminer som man eldar med någon sorts flytande bränsle. Kolla till exempel på http://www.eldahemma.se. Dessa är riktigt snygga, men ärligt talat vet jag inte riktigt hur mycket värme de alstrar. Även här behövs lite research innan jag kan komma till skott.
Ett övergripande mål för det här året är givetvis att ta hand om min hälsa. Jag ska stanna under 80 kilo och även  om jag inte tänker följa någon speciell diet eller metod så kommer jag att vara ganska noga med vad jag stoppar i mig. Att må bra är viktigare än allt annat.0 kommentarer:

Skicka en kommentar