måndag 20 februari 2012

Bantningssajter - funkar det?

Som alla säkert vet så är nätet fullständigt överfyllt med sajter som handlar om att gå ner i vikt. Egentligen skulle jag vilja testa samtliga och göra någon slags utvärdering och testa vilka metoder som verkligen fungerar. Bantningsmetoder i all ära, men jag tror ändå att man kommer väldigt, väldigt långt med vanligt hederligt sunt förnuft. Det gäller helt enkelt att stoppa i sig mindre kalorier än man gör av med - simple as that!

Googlar man runt lite och letar efter effektiva metoder att gå ner i vikt så kommer man förr eller senare att komma i kontakt med så kallade måltidsersättningar. Det kan handla om allt ifrån olika pulverdieter till så kallade bars, som innehåller allt man behöver i näringsväg. Huruvida det är naturligt, eller en långsiktigt hållbar metod låter jag dock vara osagt. På något sätt tycker jag att det känns bättre med lagad mat.

När man, som jag just nu, letar runt en hel del på olika hälsosajter så stöter man även på väldigt mycket information om något som verkar vara väldigt populärt just nu, nämligen tandblekning. Det är helt sjukt hur många olika metoder det verkar finnas och precis som med bantning så tror jag man skulle behöva testa alla olika metoder innan man kan säga vad som verkligen funkar. Det råder ju ingen tvekan om att det ser fräscht ut med vita tänder, men själv skulle jag nog inte syssla med tandblekning. Jag föredrar nog att sköta min tandborstning istället :)

I morgon ska ner till Arbetsförmedlingen för ännu ett meningslöst möte. Jag har flera polare som varit arbetslösa i perioder, men det är ärligt talat ganska få som faktiskt har fått nytt jobb genom denna myndighet. Det är ingen nyhet, men jag konstaterar ändå faktum. Vill man ha ett jobb, så är det egna kontakter som gäller. Men det visste ni så klart redan.

Dagens motion bestod för övrigt av en monsterpromenad på nästan 1,5 timmar. Vädret var strålande och jag tycker att powerwalking är riktigt trevlig form av motion. Man blir inte svettig och man blir pigg av att vara ute i friska luften. I morgon ska jag ut och springa en runda. Det är inte kul, men om man vill gå ner i vikt så är det ett nödvändigt ont som är flera gånger mer effektivt än lågpulspromenader.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar