torsdag 23 februari 2012

Vikten av att väga maten

Egentligen säger det sig själv, men jag tänker ändå påpeka det. OM du vill ha koll på hur mycket du äter så finns det inget annat sätt än att börja väga maten. Själv har jag ofta med mig matlåda till jobbet och då är det inte mycket extra besvär att ställa lådan på vågen innan man börja lägga i maten. På så vis får man en väldigt bra koll på energiintaget.

Som jag tidigare har berättat om så använder jag appen ShapeUp som verktyg för att gå ner i vikt. Där är det bara att mata in precis vad man äter och hur mycket så räknar appen ut både hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett du får i dig under dagen. Du får allt summerat i prydliga diagram och får en väldigt bra överblick.

Mitt tips är alltså att (om du inte redan har en) skaffa en enkel digital hushållsvåg. Väg allt du äter under en period och dokumentera det. Givetvis behöver du inte hålla på med det i all evighet, för du lär dig ganska fort hur mycket olika saker väger. På så vis blir det enklare för dig att anpassa portioner och matmängd.

Som jag har varit inne på tidigare så är formeln för långsiktig viktminskning ganska enkel. Se till att förbränna mer kalorier än vad du stoppar i dig. Det är faktiskt inte svårare än så.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar