tisdag 21 februari 2012

Fokus, fokus!

Det här med att gå ner i vikt är verkligen en heltidssysselsättning. Just nu håller jag på att renovera köket vilket innebär att jag ständigt befinner mig i närheten av kylskåpet, och alla frestelser som det rymmer. Dessutom tas min vardag upp av alla beslut jag måste göra i samband med renoveringen. Just nu är det bänkskivorna som tar upp det mesta av min tankekraft. Jag väljer just nu mellan klassiska träskivor i ek eller bänkskivor i granit. Det sistnämnda är extremt slitstarkt, men också väldigt dyrt. Kanske lutar det ändå åt bänkskivor i trä. Det enda jag vet helt säkert är att jag inte tänker sätta in laminatskivor. Jag vill ha lite klass på mitt nya kök!

Som ni säkert känner till så är jag lite av en spel-junkie. Jag älskar att satsa några tior på en bra fotbollsmatch, dra ett parti poker eller helt enkelt bara lämna in en lottorad. Nyligen har jag också "upptäckt" tantspelet Bingo, som faktiskt är ganska underhållande. Det roliga är att jag upplever att vinstchansen faktiskt är större jämfört med många andra spelformer. Jag har vunnit flera gånger redan, även om prissummorna inte riktig går att jämföra en lottovinst :D Långsiktigt förlorar man nästan alltid på spel, men jag har en ordnad ekonomi och kan likaväl bränna lite pengar på sådant jag tycker är kul, istället för att som vissa av mina kompisar spendera tusentals kronor på jaktprylar som kikarsikten och annat ointressant. Det är tur vi är olika här i världen!

Btw, trots att det är mitt i vintern så gjorde jag ett riktigt coolt fynd i helgen. Jag fick tag i ett par riktigt schyssta solbrillor. Lite som att köpa en snöskyffel mitt i sommaren - jag vet - men det gäller att passa på när möjligheten ges! Märkesglasögon för en spottstyver, det är en affär precis i min smak :) Läste en hel del faktaartiklar om just dessa brillor och förutom att de är snygga, så visade sig att de även har ett helt unikt UV-skydd. Både kvalitet och stil mao :P

Kände att jag svävade iväg lite i det här inlägget, men jag tycker det är så evigt kul att blogga så fingrarna vill inte sluta skriva. Det här är en blogg om hälsa och viktminskning, men jag kommer helt enkelt att blanda upp det med lite annat smått och gott. Tänker man bara på sin hälsa så tror jag risken finns att man tröttnar till slut.

För övrigt går det ganska bra med med min viktminskning just nu. Jag snittar stadigt -1 kilo per vecka, och även om det gick lättare i början så känns det ändå som vikten fortsätter åt rätt håll. Beach 2012 kan bli en riktigt trevlig upplevelse. Hoppas jag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar