lördag 21 juli 2012

Två gånger är en vana...

En gång är ingen gång och två gånger är en vana. Jag hoppas att det ligger väldigt mycket i det gamla talesättet för i morse var nämligen ute på min andra löprunda på tre dagar. Glädjande nog så förbättrade jag tiden från i torsdags med över en minut.

Den första löprundan var mer eller mindre en plåga hela vägen. Jag blev trött efter bara ca en kilometer och fick sedan lida hela vägen. Det fanns då inga krafter kvar att spurta eller ens att öka takten på slutet. Idag kändes allt betydligt bättre och kroppen svarade på ett helt annat sätt.

Rundan jag springer är 3,8 kilometer och första gången sprang jag på 18.21. Idag var jag nere på 17.10 vilket jag är ganska nöjd med. Nästa mål blir att gå under 17 minuter och det känns inte omöjligt alls. Mitt personliga rekord på sträckan är några år gamalt och ligger på 15.40. Ska jag nå ner till de nivåerna igen så krävs en hel del träning - men omöjligt är det så klart inte.

Jag har börjat bokföra mina löptider här ute i högerspalten. Där kan ni följa utvecklingen och se om jag lyckas med mina målstolpar. Nästa är som sagt att nå under 17 minuter och målsättningen är att försöka springa ungefär varannan dag under återstoden av sommaren.

Att börja dagen med en löprunda är en mycket bra start på dagen. Man känner sig pigg (förutom möjligen i benen) och mår helt enkelt bättre.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar