måndag 23 juli 2012

Cykling - kan det vara något?

Så här när Tour de France precis har avslutats har jag börjat fundera på om cykling kanske kan vara en lämplig motionsform att prova på. Jag har börjat hålla utkik på blocket efter en racercykel, så vi får se om det bli något napp.

Har även kikat på tradera efter lite cykeltillbehör som hjälm, cykelhandskar och cykelskor. Förhoppningsvis kan jag hitta några fynd. Kanske dumt dock att köpa allt för mycket innan man har hittat själva cykeln :)

Testade på att cykla på en riktigt racercykel för några dagar sedan och konstaterade snabbt att det är något helt annorlunda mot att cykla på en "vanlig" cykel. När man väl har vant sig vid att fötterna sitter fast i pedalerna så inser man att det går att accelerera väldigt fort när man har möjlighet att hjälpa till hela varvet runt. Man kan ju både trampa ner pedalen och sedan dra upp den i och med att foten sitter fast.

När man ska stanna är det dock lite läskigt när foten sitter fast. Det gäller att lära sig den lilla knix man måste göra med foten för att fästet ska släppa. Jag vågar utlova en och annan vurpa innan man blir säker på att få loss foten.

Kanske kan cykling bli något för mig. Jag fortsätter att spana efter ett begagnat fartvidunder. Hittar jag en racercykel så lovar jag att återkomma med bild på den samt rapporter om hur träningen går.

I eftermiddag är det för övrigt dags för en ny löprunda.

Vi hörs!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar