torsdag 19 juli 2012

Löpning!

Slita må de vara, men mina löparskor fungerade utmärkt :)
I dag var det dags för sommaren första löprunda. Tanken var att jag skulle ha kommit igång långt tidigare, men en efterhängsen förkylning har tyvärr satt käppar i hjulet för det.  Lite trögt gick det, men det får man räkna med första gången.

Jag ska försöka springa åtminstone varannan dag under resten av sommaren och förhoppningsvis kommer flåset tillbaka inom kort. Att tro att man ska kunna springa i samma tempo som man är van vid är bara dumt och jag kommer att skynda långsamt.

Så här i början är det varken roligt eller skönt att vara ute och springa, men efterhand som orken och konditionen förbättras så blir det en riktigt njutning. När man slipper lägga all energi och fokus på att ta sig framåt i spåret och istället kan njuta av vacker natur, sköna omgivningar och att kroppen faktiskt svarar när man försöker pressa den lite - då är löpning underbart på alla sätt och vis.

Bra kondition har man givetvis nytta av även om man inte aktivt utövar någon idrott. Man mår mycket bättre, håller sig frisk lättare och blir mycket mycket piggare. Har man ett stillasittande jobb så gör träningen dessutom att du drastiskt minskar risken för arbetsskador i form av förslitningar, rygg- och nackproblem.

Jag fortsätter rapportera om mina framsteg här. Kul att ni följer!

Jag vill också nämna att jag nu ligger stadigt under min målvikt på 80 kilo. Dagens notering var 79,3 vilket måste anses vara helt OK med tanke på hur lite jag har rört mig i sommar. Däremot har jag varit hyggligt noga med vad jag stoppat i mig och hållt mig borta från läsk och sötsaker - även om det så klart har blivit en och annan glass!

Under semestern har jag även (tyvärr ;) hunnit med att åka till Sassnitz i Tyskland och handlat billig öl. Öl är som bekant inte helt bra när man försöker att hålla vikten, men jag får försöka att kompensera med större mängder motion. För man ska må bra också - och det är svårt att göra det helt utan öl :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar