onsdag 9 januari 2013

Mystisk knäskada

Förra vecka tränade jag på ganska bra och avverkade tre löprundor. Två stycken på 8 km och en på 12 kilometer. Samtliga rundor genomförde jag i ca femminuterstempo (per kilometer). Efter den sista rundan fick jag en konstig smärta i högra knät. Det sitter på framsidan, nästan som det vore i själva knäskålen. Jag har inte ramlat så det kan inte bero på att jag har fått någon smäll mot mitt knä.

Det mest sannolika är nog att det rör sig om någon form av överansträngning i någon sena eller senfäste. Jag har vilat i fyra dagar nu, men känner fortfarande av smärtan. Det som är märkligt är att det gör mer ont när jag går än när jag springer.

Jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt, för att behöva avbryta min satsning på löpningen vore väldigt tragiskt. Nu tror jag väl inte att det ska behöva vara någon större fara, men man vet aldrig. Jag får hålla mig till styrketräning så länge så blir det att ge sig ut och testa knät i helgen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar