söndag 3 februari 2013

Nytt längdrekord

I dag genomförde jag det längsta löppasset sedan jag började mitt träningsprojekt. Det blev 12,29 kilometer och eftersom jag höll nere tempot ganska mycket så blev det en trevlig runda i solskenet.

Det är viktigt att variera sin träning och idag var det alltså dags för ett så kallat långpass. Det innebär (för mig åtminstone) löpning i över en timme i ett jämnt och nödvändigtvis inte jättehögt tempo.

Rundan jag sprang var helt ny för mig och jag hade alltså inte på förhand koll på hur lång den var. Hade nog trott att den var något längre, men detta blev en alldeles lagom runda. Det var ganska kuperad vilket gjorde att man slita ganska hårt i vissa långa uppförsbackar för att hålla tempot uppe. Det var dock skönt att känna att jag återhämtade mig bra efter uppförslöpningen, vilket är ett tecken på att jag faktiskt börjar bli ganska vältränad.

Jag höll ett genomsnittligt tempo på 5,26 minuter per kilometer vilket är ca 1 minut långsammare än när jag kör mer intensiva och kortare pass (ca 5-6 kilometer).

Efter att ha fått byta ut löpningen mot skidåkning en period är det nu härligt att vara ute på vägarna igen. Snön är nu borta, även om det ligger lite fläckar kvar här och där. I dag var dessutom solen framme och temperaturen låg runt nollan. Helt perfekta förutsättningar med andra ord.

Det är fortfarande lite för kallt enligt min mening för att på allvar köra igång med cykelträningen. Jag tänker nog vänta till det blir lite plusgrader och framför allt är det viktigt att gruset blir bortsopat från vägarna. Med stenhårt pumpade däck blir varje liten småsten en ganska otrevlig upplevelse.

När det gäller vikten (som faktiskt inte är så himla intressant för mig längre) så ligger den i skrivande stund på ca 77 kilo.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar