tisdag 10 april 2012

Träningsvärk!

Den här helgen har gått i träningens tecken och jag betat av inte mindre än fyra träningstimmar. Först ett tvåtimmars fotbollspass i går och idag blev det två timmar tennis. Det var en ökning av träningsdosen med flera hundra procent och jag måste medge att det känns ganska bra just nu - trots att jag har ont i hela kroppen.

Just nu lider jag nämligen av träningsvärken från helvetet, men det känns bara härligt. Träningsvärk är den ädlaste formen av smärta och när man vet att man har gjort något bra kan man leva med att varenda muskel i hela kroppen skriker av smärta :)

Ett problem som uppstår när jobb och vardagsbestyr gör att man inte hinner träna så pass regelbundet som man egentligen skulle vilja, är just träningsvärken. När man inte har rört på sig på ett par veckor och sedan rör på sig lite för mycket så säger helt enkelt kroppen ifrån.

Träningsvärk är för övrigt små blödningar som uppstår i musklerna. Den kan lindras ganska bra genom att stretcha ordentligt efter ett hårt träningspass, men helt kommer du aldrig att bli kvitt den. Ju mer vältränad du är, desto mindre träningsvärk kommer du att få.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar