tisdag 7 maj 2013

Göteborgsvarvet!

Om bara 11 dagar ska jag debutera i loppet jag bara för något år sedan visste att jag aldrig skulle springa. 21 km - så långt skulle jag aldrig kunna springa och jag hade ärligt talat ingen större lust med det heller.


Annat är det nu. Jag känner mig hyggligt väl förberedd och jag tycker att det ska bli väldigt roligt att snöra på mig skorna och ta mig an mitt livs största utmaning (ja, när det gäller löpning i alla fall).

Göteborgsvarvet är alltså ett halvmaraton, det vill säga 21 km långt. Man tänker ju att det är ganska platt inne i Göteborg, men de som vet säger att det finns en del ganska rejäla uppförsbackar som man måste plåga sig igenom. Själv har jag inte studerat banprofilen närmare, men jag planerar att göra det under de kommande dagarna. Det är bra att vara förberedd och veta var i loppet de värsta krafttjuvarna finns.

Jag har som sagt aldrig gjort något liknande tidigare och därför är det svårt att sätta upp några realistiska mål. Den absoluta skamgränsen går vid två timmar. Över det är helt enkelt inte acceptabelt känner jag. Kan jag komma ner mot 1,50 så är jag nöjd, men jag har ingen aning om hur mycket man påverkas av trängseln och annat. Jag gissar att folkfesten och den stora publiken gör att man kam pressa sig lite utöver det vanliga, men det återstår att se :)

Hur som helst så ska det bli riktigt roligt och hur det än går så är jag i alla fall garanterat en erfarenhet rikare. Gillar jag det så lär jag återvända till göteborgsvarvet även nästa år!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar